Brytfanki emaliowane

Niejeden kucharz (zarazem profesjonalny, jak i domowy mistrz kuchni) wie, że tajemnicą smaku znakomitego dania z mięsa jest prawidłowo dostosowany rodzaj sporządzania mięsa. Doskonała potrawa potrzebuje naczyń do zadań specjalnych, jakimi zdecydowanie są brytfanny. Brytfanna (inaczej brytfanka bądź nieco bardziej starodawnie – gęsiarka) z reguły występuje w formie owalnej lub okrągłej, może również być prostokątna.
Brytfanny
Treści źródłowe: garneczki.pl
Umożliwia ona pieczenie i duszenie mięsa oraz przeróżnych potraw jednogarnkowych (rybnych, warzywnych itp.) jednakowoż na kuchence, także w piekarniku (poza pojedynczymi modelami).

Dobra brytfanna gęsiarka żeliwna powoduje, że mięso pozostaje cudownie soczyste i jędrne, ale równolegle jest stosownie wysmażone a nie wysuszone). Dla uzyskania wyśmienitego efektu trzeba mięso najsampierw zapeklować i leciusieńko obsmażyć – puści wówczas soki. Przenosząc do brytfanny koniecznie należy je jeszcze podlać wodą. Typowa gęsiarka do pieczeni wykonana była z blachy stalowej pokrytej emalią, jednakże w handlu dostępny jest pełen przekrój naczyń z przeróżnych materiałów. Brytfanna emaliowana jest przede wszystkim wskazywana dla osób uczulonych i miłośników typowej kuchni. Przygotowanie smacznego kurczaka z kruchutką skórką, golonki, kaczki czy dziczyzny umożliwią też brytfanny ze stali, brytfanny odlewane albo brytfanny aluminiowe. Te ostatnie nie są przydatne jednak do przyrządzania kwaśniejszych dań.

Różne wpisy

Jak efektywnie reklamować swoje produkty, żeby zachęcić odbiorców do określonej akcji?

Billboard
Twórca artykułu: Roberto Nieves
Treści źródłowe: http://www.flickr.com
Obecnie żyjemy w epoce szybkiej informacji, gdzie dzięki najnowszym technologiom wieści rozprzestrzeniają się momentalnie. Billboardy wciąż są bardzo popularnym narzędziem reklamowym. Powieszenie ich przy przystankach autobusowych, czy ruchliwych ulicach, sprawia iż plakat jest dostępny dla każdego. Rozprasza uwagę, ale nie jest nadto nachalny.


Sporą popularnością śród piekącychmają powodzenie trwałe i niezwykle wytrzymałe brytfanny wykonane z żeliwa. W większości przypadków pokryte są one powłoką emaliowaną (jednakowoż na zewnątrz, jak i  wewnątrz naczynia), całkiem bezpieczną dla zdrowia i prostą do mycia. Brytfanna żeliwna jest bardzo dobrą inwestycją – zapewnia najlepszą jakość pieczenia i duszenia dzięki grubym ściankom, pozwalającym na odpowiednią dystrybucję ciepła. Szczelnieprzykryta przykrywką bardzo długo również utrzymuje ciepło potrawy po wyjęciu z piekarnika. Porównywalnie sprawdza się brytfanna akutermiczna, której dno dobrze zapobiega przywieraniu sporządzanych potraw. Brytfanny przeznaczone do użytkowania w piekarnikach to naczynia żaroodporne , mogą być toteż używane nie wyłącznie do mięs, ale także do różnorodnych zapiekanek czy lazanii. Brytfanna funkcjonuje wtedy jako wszechstronne naczynie do zapiekania. Przeróżna oferta brytfann osiągalna jest w sklepie internetowym

Pospolitym wyborem nabywców bywa brytfanna z rusztem (więcej zobaczysz w tym miejscu: ciekawa brytfanna z rusztem). Naczynie to pozwala na łatwe obracanie kawałków pieczonego mięska, umożliwia również odpływ ewentualnego nadmiaru tłuszczu. Wyjściem dla dbających o jak najzdrowsze przygotowywanie dań jest również brytfanna z aromatyzerem, która gwarantuje zachowanie w pełni naturalnego smaku i woni składników, a szczególnie rekomendowana jest do dań z kuchni wegetariańskiej. W funkcji brytfanny sprawdzają się także specyficzne naczynia silikonowe do zapiekania, które są wyborną propozycją dla posiadaczy niedużych kuchni – można je bowiem złożyć bądź zwinąć, dlatego zajmą niedużo miejsca w szafce.
Twórca artykułu: A.Z.
2018-07-11 17:11
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.